Kosten Kippen Houden

Wat kost het houden van kippen

De kosten voor het houden van kippen zijn onder te verdelen in;

  • Aanschaf van de kippen
  • Voeding en verzorging
  • Huisvesting

De aanschafprijs van een kip is afhankelijk van het ras en of uw de kip ‘nieuw’ of ‘tweedehands’ aanschaft.

Afhankelijk van de grootte en het aantal kippen worden de voeding- en verzorgingskosten per kip. Wij rekenen voor een standaard setje van 4 kippen ongeveer 10 euro per maand aan voer.

Huisvesting; Goedkoop een kippenhok maken

Wil je supergoedkoop een prachtig kippenhok maken? Dan heb ik de gouden tip voor je: de Kippengids. Ik vertel straks nog meer over deze kippenbijbel, maar eerst leg ik je uit hoe je goedkoop een kippenhok kan maken.

Dat is namelijk zonder twijfel waar jij al die tijd naar op zoek bent. Laag budget, veel kippen en toch behoefte aan een hoogwaardig kippenhok. Welke kippenren je ook in gedachte hebt, ik kan je verzekeren dat jij met deze tips goedkoop een kippenhok kunt maken.

Wil je weten hoe en met welke spullen? Dan raad ik je aan snel verder te lezen. Succes!

Dit moet je eerst halen

Voordat we ook maar een hamer of boor aanraken, gaan we eerst eens kijken welke spullen we nodig hebben. Ik had je beloofd om er nog niet over te beginnen maar toch doe ik het. In de Kippengids, zijn bouwtekeningen te vinden voor kippenhokken. Op deze bouwtekeningen, staat ook welke materialen je moet aanschaffen om te kunnen bouwen.

Koop hier dus eerst de Kippengids voordat je verder gaat, want alleen dan weet je welke spullen er precies nodig zijn.

Koop de materialen

Je hebt de Kippengids, heel goed! Dan gaan we nu verder kijken naar de materialen die we nodig hebben. Zoals je ziet zijn het materialen die je overal kunt halen. Deze materialen kan je mogelijk ook al uit je eigen voorraad halen. Dan ben je natuurlijk nog goedkoper uit. Win win!

Met de lijst kan je ook naar de bouwmarkt toe. Zij geven je dan direct de spullen die je nodig hebt om het hok te maken. Welke kippenren je ook maakt, alle spullen die beschreven staan in de Kippengids zijn overal te koop. Bij elke fatsoenlijke bouwmarkt of doe-het-zelf zaak.

Begin met het bouwen van het kippenhok

Dan is het nu tijd om het kippenhok te maken. Of je nu wel of geen ervaring met bouwen hebt, de Kippengids is voor iedereen eenvoudig te gebruiken. Je ziet altijd staan wat je moet doen en welke spullen je daarvoor nodig hebt.

Iedereen kan dus met gemak een kippenhok maken. Geen lastige beschrijven maar een duidelijke gids. Dat is wat de maker van de Kippengids voor ogen had en wat hem klaarblijkelijk is gelukt.

Het bouwen van de kippenren gaat vervolgens vanzelf. Je volgt de stappen en je maakt al snel een prachtig hok. Werk hard, wees gemotiveerd en het kippenhok is zo af.

Verdere tips

In de Kippengids staan verder ook nog veel goede tips voor het houden van kippen. Als je dus na het bouwen van je kippenhok klaar bent, kan je de Kippengids regelmatig raadplegen voor goede tips. Zo ga je nog beter met je kippen om en leven ze nog langer.

Wil je ook de Kippengids in je bezit krijgen en een prachtig kippenhok maken? Schaf dan vandaag nog de Kippengids aan en begin met jouw droomproject!

Zoektermen:

  • waar koop ik nu raskippen?